Какви са изискванията и какви документи са необходими за прием по клинична пътека в Павел баня?

Във филиалите на „Специализирани болници за рехабилитация-Национален Комплекс” ЕАД (“СБР-НК” ЕАД) могат да постъпят на лечение по клинични пътеки всички пациенти с непрекъснати здравни осигуровки през последните 36 месеца. Минимален болничен престой – 7 дни.

Пациента е необходимо да се запише в листата на чакащите и след като се определи датата за хоспитализация, личния лекар изготвя необходимите документи, съгласно изискванията на НЗОК (РЗОК).

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЕМ ПО КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ:

Ø    Лична карта;

Ø    Направление за хоспитализация /бланка на МЗ –НЗОК, № 7 / в два екземпляра, издадена от личния лекар;

Ø    Лична амбулаторна карта (ЛАК);

Ø    Рецептурна книжка (ако има такава);

Ø    Решение на ТЕЛК, ако има такова;

Ø    Финансов документ (фискален бон) доказващ, че е платена потребителска такса за годината в друго болнично заведение;

Ø    Служебна бележка от лечебно заведение – само за медицински специалисти;

Ø    Резервация за лечебното заведение;

Ø    Ако пациентът не може да се самообслужва изискваме придружител (касата не му поема разходите)

Необходимо е предварително записване за датата на хоспитализация и уточняване на необходимите документи за постъпване по съответната клинична пътека.

Личния лекар изготвя необходимите документи, съгласно изискванията на НЗОК (РЗОК).

Допълнителни документи за постъпване по изискване на НЗОК (РЗОК) в СБР-НК филиал Павел баня:

Ø    За Клинична Пътека № 241

–          Електромиография – оригинална (ЕМГ) за съответните нерви с давност до 4 месеца, доказваща поражението им. Ако ЕМГ е препис от болнично лечение, трябва да бъде заверена с надпис: “ВЯРНО С ОРИГИНАЛА”, подпис и печат на лечебното заведение, и пак да е с давност 4 месеца до приема;

–          Копие от Епикриза за проведено лечение в болница за активно лечение /за определени КП/;

–          Рентгенографии;

–          При дископатии и спондилози /давност 6 месеца/ придружени с оригиналенрентгенов фиш, описание от рентгенолог /подпис/, точна дата, име на пациента и печат на лечебното заведение.

Ø      За Клинична Пътека № 244

–    Епикриза за това заболяване от болница за активно лечение (ако има такава). При изкълчване, навяхване и трявми на крайници и мускули епикризата е задължителна.

–    Рентгенографии – с давност 6 месеца, придружени с оригинален рентгенов фиш, описание на рентгенолог /подпис/, точна дата

, име на пациента и печат на лечебното заведение;

–    Оригинална електромиография /ЕМГ/, с давност до 4 месеца при заболявания и на гръбначния стълб при анкилозиращ спондилит и увреждане на междупрешленовите дискове с радикулопатии. Ако ЕМГ е препис от болнично лечение, трябва да бъде заверена с надпис: “ВЯРНО С ОРИГИНАЛА”, подпис и печат на лечебното заведение, и пак да е с давност 4 месена до приема.

ЧЕСТОТА НА ПРИЕМ:

НЗОК заплаща КП еднократно, годишно за лечение на един пациент по съответната Клинична Пътека.

с изключение на:

–   КП № 244 – допуска се повторна хоспитализация, само в случай на травма или оперативна интервенция на опорно-двигателния апарат, изискващи рехабилитация;
При изчерпване на лимитите по клинични пътеки за съответния месец, за лечебното заведение се преустановява приема на пациенти.

Резервацията трябва да бъде потвърдена в 10-дневен срок преди постъпването. В противен случай същата се анулира. Ако пациентът не постъпи до обяд за лечение на датата посочена в резервацията, губи правото си за настаняване. Резервацията е безплатна.

Пациентите заплащат потребителска такса в размер на 4.80 лв. на ден и, в случай че не са освободени и не са заплатили същата в друго лечебно заведение за настоящата година и доброволно доплащане за храна в размер па 5.46 лв. дневно.

Сподели:

58 коментара

 1. Добър ден,
  Искам да направя резервация за двама (заедно с мъжа ми) по клинична пътека от 28.03.2021г. до 28.03.2021г. включително.
  Благодаря!

 2. Здравейте,казвам се Събина Керанова Кунш и съм направила резервация при вас за “Света Богородица” от 30.09.20 г и при направата на резервацията, ми беше казано, че трябва да я потвърдя 2-3 дни по рано, а тук чета, че е трябвало да се обадя 10 дни по рано. Проблемът е и този, че е много трудна връзката с вас. Не, не искам да се оправдавам, ако съм пропуснала срока за потвърждение, но искрено се надявам все пак при възможност да бъда приета на 30.09,или в краен случай за следваща свободна дата!
  С уважение:
  С. Кунш

 3. Здравейте,казвам се Събина Керанова Кунш и съм направила резервация при вас за “Света Богородица” от 30.09.20 г и при направата на резервацията, ми беше казано, че трябва да я потвърдя2-3 дни по рано, а тук чета, че е трябвало да се обадя 10 дни по рано. Проблемът е и този, че е много трудна връзката с вас. Не, не искам да се оправдавам, ако съм пропуснала срока за потвърждение, но искрено се надявам все пак при възможност да бъда приета на 30.09,или в краен случай за следваща свободна дата!
  С уважение:
  С. Кунш

 4. Здравейте, искам да си направя резервация при Вас по клинична пътека.
  Имам дискова херния с изтръпвване на
  левия крак. Благодаря ВИ!

 5. ИСКАМ ДА СИ НАПРАВЯ РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА ПРИЕМ ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА ПРЕЗ М.АВГУСТ,ИЛИ В НАЧАЛОТО НА М.СЕПТЕМВРИ- 2020 Г. В НОВОТО КРИЛО НА САНАТОРИУМА,ИЛИ В СТАРИЯ САНАТОРИУМ ! БИЛА СЪМ ВЕЧЕ 3-4 ПЪТИ (ПРЕДИ ГОДИНИ) И ИМАХ ГОЛЯМО ПОДОБРЕНИЕ..ЩЕ ЧАКАМ ОТГОВО И ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!

 6. Имам медианна лумбална дискова херния, с ЕМГ на десен крайник, имам ЯМР, приключих терапия с втриване на колаген с Гуна и искам да направя резервация за м.януари,2020 година по кл.пътека ,по Програма на НОИ!
  От гр.Търговище съм, на 62г.

 7. Искам да се запиша за лечение на опорно двигателния апарат.имам телк.

 8. ЗДРАВЕЙТЕ ,ИСКАМ ДА СИ НАПРАВЯ РЕЗЕРВАЦИЯ,АЗ СЪМ СЪС СЧУПЕН ПРЪСТ И СУХОЖИЛИЕ НА РЪКАТА ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА,НО ИСКАМ ДА БЪДА СЪС СЪПРУГА СИ ТОЙ ДА Е НА СВОБОДЕН ПРИЕМ..БЛАГОДАРЯ ВИ.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *