Какви са условията в Павел баня, за прием на пациенти с временни и трайни увреждания – над 91% ?

НЗОК

Във филиалите на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД се приемат пациенти с временни и трайни увреждания– 91% и над 91%.

УСЛОВИЯ:

Според условията на Закона за интеграция на хората с увреждания – хората с трайни увреждания имат право на добавка за социална интеграция за балнеолечение и рехабилитационни услуги. Според приложението на правилника към същия закон – добавката по чл. 42 ал. 2 т. 4 се изплаща след представяне на разходооправдателен документ за извършеното балнеолечение или рехабилитационни услуги в едномесечен срок от крайната дата на ползването им.

> На основание чл.28 ал.1 т.4 от Правилника за прилагане на същия Закон, добавката се изплаща от съответните териториални служби към Социално подпомагане, след представяне на разходооправдателен документ за извършеното балнеолечение или рехабилитационни услуги в едномесечен срок от крайната дата на ползването им. Добавката е в размер на трикратния размер на гарантирания минимален доход който в момента е 195лв., но не повече от действително направения разход съгласно представените документи.

> Лицата имащи права на придружител на пациент с увреждания ползват същото основание за добавка.

> Добавката се ползва, когато не се получава на друго основание.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

> Медицинско направление /бланка на МЗ № 119- в два екземпляра/  издадено от лекуващия лекар или специалист – срок на валидност до 3 месеца от датата на издаване;

> Пълна медицинска документация включваща: епикризи, изследвания, снимки, електрокардиограми и др. /при необходимост/;

> Копие от решение на НЕЛК /ТЕЛК/ за временна или трайна нетрудоспособност/ако има такова/;

> Социална оценка (копие);

> За пациенти над 70 годишна възраст – кардиологичен статус за показаност от личен лекар или кардиолог, актуализиран преди датата на постъпване.

 

Сподели:

3 коментара

  1. Имам тел 71%онко болна щитовидна жлеза можели да ползвам отстъпки и водата

  2. Здравейте ,
    Как да настаня родителите си ,които са пенсионери в Санаториума ?
    Необходими документи ?

  3. Здравейте, съпругът ми е с ТЕЛК 100% с чужда помощ. С диагноза пулмонална хипертония е, но отслабна физически много и се залежа. Има нужда от някаква рехабилитация на краката. Бихме искали да дойдем по клинична пътека двамата или той да бъде на свободен прием с помоща от социални , а аз по клинична пътека. Моля пишете ми какъв вариант имаме за по- скорошни дати. Благодаря предварително.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *