Кога е празникът на Павел баня?

8 септември е Ден на Община и град Павел баня

 

Храм "Рождество Богородично"

 


Храмов празник
( Рождество Богородично)
И тази година Община Павел баня ще предложи богата културна програма, посветена на храмовия празник на църквата “Рождество Богородично” в курорта, който е и празник на град Павел баня.

Празник на Павел баня 2014
Празник на Павел баня 2014

Няколко са акцентите в събитията в рамките на празничната програма. На 05.09.2014г. от 18.00 часа в зала „Младост” на читалище „Напред – 1903” кмета на община Павел баня кани жителите и гостите на курорта на традиционната „Среща на кмета с граждани”. На нея ще бъдат обсъдени възможностите за развитие на региона, перспективите и добрите практики на управление.

В Деня на Съединението – 6. септември – ще се състои масов лекоатлетически крос за деца и възрастни в района на градския парк в Павел баня, а веднага след това започва спортният празник на плувния комплекс с много състезания, конкурси и игри. От 18.00 часа на централния площад стартира и четвъртото издание на фестивала „На хоро в Розовата долина” с участието на клубове за народни хора от цялата страна.

На 8. септември от 09.00 часа храмовият празник на църквата „Рождество Богородично” ще бъде отбелязан с Тържествена света литургия и водосвет за здраве на жителите и гостите на град Павел баня. Малко след това ще бъде обявен и носителят на традиционната годишна награда на кмета на общината за цялостен принос в развитието на туризма в региона.

В рамките на празника ще е състои детско шоу с клоуни и забавни игри, етнофестивал, концерт на гостуващи изпълнители, както и празничен спектакъл на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” от Павел баня със специалното участие на гости от Скопие, Македония.

Сподели: