Какви са изискванията и какви документи са необходими за прием по клинична пътека в Павел баня?

Във филиалите на „Специализирани болници за рехабилитация-Национален Комплекс” ЕАД (“СБР-НК” ЕАД) могат да постъпят на лечение по клинични пътеки всички пациенти с непрекъснати здравни осигуровки през последните 36 месеца. Минимален болничен престой – 7 дни.

Пациента е необходимо да се запише в листата на чакащите и след като се определи датата за хоспитализация, личния лекар изготвя необходимите документи, съгласно изискванията на НЗОК (РЗОК).

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЕМ ПО КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ:

Ø    Лична карта;

Ø    Направление за хоспитализация /бланка на МЗ –НЗОК, № 7 / в два екземпляра, издадена от личния лекар;

Ø    Лична амбулаторна карта (ЛАК);

Ø    Рецептурна книжка (ако има такава);

Ø    Решение на ТЕЛК, ако има такова;

Ø    Финансов документ (фискален бон) доказващ, че е платена потребителска такса за годината в друго болнично заведение;

Ø    Служебна бележка от лечебно заведение – само за медицински специалисти;

Ø    Резервация за лечебното заведение;

Ø    Ако пациентът не може да се самообслужва изискваме придружител (касата не му поема разходите)

Необходимо е предварително записване за датата на хоспитализация и уточняване на необходимите документи за постъпване по съответната клинична пътека.

Личния лекар изготвя необходимите документи, съгласно изискванията на НЗОК (РЗОК).

Допълнителни документи за постъпване по изискване на НЗОК (РЗОК) в СБР-НК филиал Павел баня:

Ø    За Клинична Пътека № 241

–          Електромиография – оригинална (ЕМГ) за съответните нерви с давност до 4 месеца, доказваща поражението им. Ако ЕМГ е препис от болнично лечение, трябва да бъде заверена с надпис: “ВЯРНО С ОРИГИНАЛА”, подпис и печат на лечебното заведение, и пак да е с давност 4 месеца до приема;

–          Копие от Епикриза за проведено лечение в болница за активно лечение /за определени КП/;

–          Рентгенографии;

–          При дископатии и спондилози /давност 6 месеца/ придружени с оригиналенрентгенов фиш, описание от рентгенолог /подпис/, точна дата, име на пациента и печат на лечебното заведение.

Ø      За Клинична Пътека № 244

–    Епикриза за това заболяване от болница за активно лечение (ако има такава). При изкълчване, навяхване и трявми на крайници и мускули епикризата е задължителна.

–    Рентгенографии – с давност 6 месеца, придружени с оригинален рентгенов фиш, описание на рентгенолог /подпис/, точна дата

, име на пациента и печат на лечебното заведение;

–    Оригинална електромиография /ЕМГ/, с давност до 4 месеца при заболявания и на гръбначния стълб при анкилозиращ спондилит и увреждане на междупрешленовите дискове с радикулопатии. Ако ЕМГ е препис от болнично лечение, трябва да бъде заверена с надпис: “ВЯРНО С ОРИГИНАЛА”, подпис и печат на лечебното заведение, и пак да е с давност 4 месена до приема.

ЧЕСТОТА НА ПРИЕМ:

НЗОК заплаща КП еднократно, годишно за лечение на един пациент по съответната Клинична Пътека.

с изключение на:

–   КП № 244 – допуска се повторна хоспитализация, само в случай на травма или оперативна интервенция на опорно-двигателния апарат, изискващи рехабилитация;
При изчерпване на лимитите по клинични пътеки за съответния месец, за лечебното заведение се преустановява приема на пациенти.

Резервацията трябва да бъде потвърдена в 10-дневен срок преди постъпването. В противен случай същата се анулира. Ако пациентът не постъпи до обяд за лечение на датата посочена в резервацията, губи правото си за настаняване. Резервацията е безплатна.

Пациентите заплащат потребителска такса в размер на 4.80 лв. на ден и, в случай че не са освободени и не са заплатили същата в друго лечебно заведение за настоящата година и доброволно доплащане за храна в размер па 5.46 лв. дневно.

Сподели:

58 коментара

 1. Здравейте!
  Интересува ме има ли момент в годината в който лимитът на лечебното заведение за СБР-НК филиал Павел баня да не са изчерпани. Аз поне от две години проверявам всеки месец поне по два пъти за да си резервирам дата за лечение по клинична пътека и до момента не съм открил такава възможност. Не случайно се говори, че корупцията не е подминала и СБР-НК Павел баня.

 2. Здравейте. Интересува ме как мога да си резервирам стая за лечение при вас. Имам напреднала остеопороза. На 51 години съм с ТЕЛК 91%. Имам и Таласемия интермедия. Посещавала съм ПРО -Павел баня преди 5 години. Имах много добър резултат. За това ви моля, ако е възможно да ме запишете за Септември или Октомври месец. Не съм лежала в Здравно заведение. Лекувам се с Пролия и Калцикинон. Много се надявам да получа отговор от вас. Предварително Благодаря.

 3. Здравейте!
  Интересува ме има ли възможност за прием при Вас по НОИ и за кои дати имате свободни места? Какви документи трябва да се представят и в какъв срок? Каква е цената която се заплаща от пациента за престоя при Вас?
  Благодаря предварително!

 4. Искам да отида на лечение на Павел баня. Имам дискова херния. Не съм лежала в болница. Какви са условията и какви документи трябва да представя. Имам само две рентгенови снимки и ямр

 5. Здравейте, моля да ме уведомите каква е възможността да резервирам стая за лечение на дискова херния след 1февуари 2018 г. По клинична пътека с бланка №7. Личният ми лекар се интересува по коя пътека да изпише направлението. Предварително благодаря!
  С уважение,

 6. Здравейте, моля да ме уведомите каква е възможността да резервирам стая за лечение на дископатия след 15 януари 2018 г. По клинична пътека с бланка №7. Личният ми лекар се интересува по коя пътека да изпише направлението. Предварително благодаря!
  С уважение,
  Иван Жерков, 64 г.

 7. Майка ми е пенсионерка със доказани здравословни ставни проблеми.Какви са условията при вас за лечение и възстановяване?

 8. Здравейте,
  Интересува ме има ли възможност за прием при вас за рехабилитация и физиотерапия по клинична пътека в периода около 9-10 август .Май месец ми махнаха пирони от глезена след операция вследствие множествено счупване.Ако няма възможност по пътека има ли места за прием по Нои?
  Благодаря предварително!

 9. Уважаеми Господа Какви са условията да дойдем с съпругата си от 20.06-2017 година на балнеолечение за
  болни колена артроза и гоноартроза
  Ако е проблем по пътека искаме на свободен прием

  с уважение Васил Стоянов
  София

 10. Здравейте,
  Интересува ме редът за рехабилитация по КП 244 във връзка с увреждания на опорно-двигателния апарат. Майка ми е на 66 години и преди година и половина (септември 2015 г.) претърпя злополука, която доведе до множество счупвания на десния крак (двете пищялни кости и травма в областта на петата). Поради бавното зарастване на костта, втората хирургическа операция за отстраняване на поставените метални импланти беше извършена в края на февруари 2017 г. Моля за информация кога бихте могли да я приемете за физиотерапия и рехабилитация, както и какво е необходимо от наша страна да приготвим.
  Благодаря предварително!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *