БалнеоХотел Маркони Павел баняБалнеоХотел Маркони Павел баня

Във филиалите на „Специализирани болници за рехабилитация-Национален Комплекс” ЕАД (“СБР-НК” ЕАД) могат да постъпят на лечение по клинични пътеки всички пациенти с непрекъснати здравни осигуровки през последните 36 месеца. Минимален болничен престой – 7 дни.

Пациента е необходимо да се запише в листата на чакащите и след като се определи датата за хоспитализация, личния лекар изготвя необходимите документи, съгласно изискванията на НЗОК (РЗОК).

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЕМ ПО КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ:

Ø    Лична карта;

Ø    Направление за хоспитализация /бланка на МЗ –НЗОК, № 7 / в два екземпляра, издадена от личния лекар;

Ø    Лична амбулаторна карта (ЛАК);

Ø    Рецептурна книжка (ако има такава);

Ø    Решение на ТЕЛК, ако има такова;

Ø    Финансов документ (фискален бон) доказващ, че е платена потребителска такса за годината в друго болнично заведение;

Ø    Служебна бележка от лечебно заведение – само за медицински специалисти;

Ø    Резервация за лечебното заведение;

Ø    Ако пациентът не може да се самообслужва изискваме придружител (касата не му поема разходите)

Необходимо е предварително записване за датата на хоспитализация и уточняване на необходимите документи за постъпване по съответната клинична пътека.

Личния лекар изготвя необходимите документи, съгласно изискванията на НЗОК (РЗОК).

Допълнителни документи за постъпване по изискване на НЗОК (РЗОК) в СБР-НК филиал Павел баня:

Ø    За Клинична Пътека № 241

–          Електромиография – оригинална (ЕМГ) за съответните нерви с давност до 4 месеца, доказваща поражението им. Ако ЕМГ е препис от болнично лечение, трябва да бъде заверена с надпис: “ВЯРНО С ОРИГИНАЛА”, подпис и печат на лечебното заведение, и пак да е с давност 4 месеца до приема;

–          Копие от Епикриза за проведено лечение в болница за активно лечение /за определени КП/;

–          Рентгенографии;

–          При дископатии и спондилози /давност 6 месеца/ придружени с оригинален- рентгенов фиш, описание от рентгенолог /подпис/, точна дата, име на пациента и печат на лечебното заведение.

Ø      За Клинична Пътека № 244

–    Епикриза за това заболяване от болница за активно лечение (ако има такава). При изкълчване, навяхване и трявми на крайници и мускули епикризата е задължителна.

–    Рентгенографии – с давност 6 месеца, придружени с оригинален рентгенов фиш, описание на рентгенолог /подпис/, точна дата

, име на пациента и печат на лечебното заведение;

–    Оригинална електромиография /ЕМГ/, с давност до 4 месеца при заболявания и на гръбначния стълб при анкилозиращ спондилит и увреждане на междупрешленовите дискове с радикулопатии. Ако ЕМГ е препис от болнично лечение, трябва да бъде заверена с надпис: “ВЯРНО С ОРИГИНАЛА”, подпис и печат на лечебното заведение, и пак да е с давност 4 месена до приема.

ЧЕСТОТА НА ПРИЕМ:

НЗОК заплаща КП еднократно, годишно за лечение на един пациент по съответната Клинична Пътека.

с изключение на:

–   КП № 244 – допуска се повторна хоспитализация, само в случай на травма или оперативна интервенция на опорно-двигателния апарат, изискващи рехабилитация;
При изчерпване на лимитите по клинични пътеки за съответния месец, за лечебното заведение се преустановява приема на пациенти.

Резервацията трябва да бъде потвърдена в 10-дневен срок преди постъпването. В противен случай същата се анулира. Ако пациентът не постъпи до обяд за лечение на датата посочена в резервацията, губи правото си за настаняване. Резервацията е безплатна.

Пациентите заплащат потребителска такса в размер на 4.80 лв. на ден и, в случай че не са освободени и не са заплатили същата в друго лечебно заведение за настоящата година и доброволно доплащане за храна в размер па 5.46 лв. дневно.

51 Responses to “Какви са изискванията и какви документи са необходими за прием по клинична пътека в Павел баня?”

 1. Nikolay Ganev казва:

  Здравейте!
  Интересува ме има ли момент в годината в който лимитът на лечебното заведение за СБР-НК филиал Павел баня да не са изчерпани. Аз поне от две години проверявам всеки месец поне по два пъти за да си резервирам дата за лечение по клинична пътека и до момента не съм открил такава възможност. Не случайно се говори, че корупцията не е подминала и СБР-НК Павел баня.

 2. тинка митева казва:

  Здравейте. Интересува ме как мога да си резервирам стая за лечение при вас. Имам напреднала остеопороза. На 51 години съм с ТЕЛК 91%. Имам и Таласемия интермедия. Посещавала съм ПРО -Павел баня преди 5 години. Имах много добър резултат. За това ви моля, ако е възможно да ме запишете за Септември или Октомври месец. Не съм лежала в Здравно заведение. Лекувам се с Пролия и Калцикинон. Много се надявам да получа отговор от вас. Предварително Благодаря.

 3. Васил Пенев казва:

  Здравейте!
  Интересува ме има ли възможност за прием при Вас по НОИ и за кои дати имате свободни места? Какви документи трябва да се представят и в какъв срок? Каква е цената която се заплаща от пациента за престоя при Вас?
  Благодаря предварително!

 4. Светла казва:

  Искам да отида на лечение на Павел баня. Имам дискова херния. Не съм лежала в болница. Какви са условията и какви документи трябва да представя. Имам само две рентгенови снимки и ямр

 5. Янаки казва:

  Здравейте, моля да ме уведомите каква е възможността да резервирам стая за лечение на дискова херния след 1февуари 2018 г. По клинична пътека с бланка №7. Личният ми лекар се интересува по коя пътека да изпише направлението. Предварително благодаря!
  С уважение,

 6. Иван Жерков казва:

  Здравейте, моля да ме уведомите каква е възможността да резервирам стая за лечение на дископатия след 15 януари 2018 г. По клинична пътека с бланка №7. Личният ми лекар се интересува по коя пътека да изпише направлението. Предварително благодаря!
  С уважение,
  Иван Жерков, 64 г.

 7. Мария Папуркова казва:

  Майка ми е пенсионерка със доказани здравословни ставни проблеми.Какви са условията при вас за лечение и възстановяване?

 8. Елица Димова казва:

  Здравейте,
  Интересува ме има ли възможност за прием при вас за рехабилитация и физиотерапия по клинична пътека в периода около 9-10 август .Май месец ми махнаха пирони от глезена след операция вследствие множествено счупване.Ако няма възможност по пътека има ли места за прием по Нои?
  Благодаря предварително!

 9. Васил Стоянов казва:

  Уважаеми Господа Какви са условията да дойдем с съпругата си от 20.06-2017 година на балнеолечение за
  болни колена артроза и гоноартроза
  Ако е проблем по пътека искаме на свободен прием

  с уважение Васил Стоянов
  София

 10. Татяна Цветанова казва:

  Здравейте,
  Интересува ме редът за рехабилитация по КП 244 във връзка с увреждания на опорно-двигателния апарат. Майка ми е на 66 години и преди година и половина (септември 2015 г.) претърпя злополука, която доведе до множество счупвания на десния крак (двете пищялни кости и травма в областта на петата). Поради бавното зарастване на костта, втората хирургическа операция за отстраняване на поставените метални импланти беше извършена в края на февруари 2017 г. Моля за информация кога бихте могли да я приемете за физиотерапия и рехабилитация, както и какво е необходимо от наша страна да приготвим.
  Благодаря предварително!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>