Къде можем да намерим селски къщи за гости в района на Павел баня?

Къщи за гости на село

Селски къщи за гости може да намерите както в Павел баня, така и в живописните села в близост до курорта – в района на Стара планина и Сърнена Средна гора.

Интерес представляват къщи в стар стил в селата Турия,  Габарево, Тъжа, Скобелево, както и местните производства – мандра в с. Асен, етнографски комплекс и действаща розоварна в  с. Скобелево, розоварна в с.Търничене, а една от забавните атракции в района, на която се радват почитатели от страната и чужбина е Щраусовата ферма в с. Скобелево.

Чрез престоя в селска къща туристите могат да се докоснат до традиционния бит и култура на павелбанския край. Гостоприемството на българите, уникалната местна кухня, съхраненият фолклор, обичаи, занаяти и красивата природа, превръщат селския туризъм в предпочитан начин за прекарване на ваканцията в околностите на Павел баня.

Освен всичко, тук туристите могат да се включат в основните селскостопански дейности, което да направи престоя им още по-интересен и запомнящ се. Много от чужденците предпочитат селския туризъм в България, точно заради преживяването, което той може да им даде.

За повече информация, относно селата в района на Павел баня, места за настаняване, туристически обекти и културни забележителности, пишете на E-mail: pavelbanya.info@gmail.com

Сподели:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *