БалнеоХотел Маркони Павел баняБалнеоХотел Маркони Павел баня

Във филиалите на „Специализирани болници за рехабилитация-Национален Комплекс“ ЕАД („СБР-НК“ ЕАД) могат да постъпят на лечение по клинични пътеки всички пациенти с непрекъснати здравни осигуровки през последните 36 месеца. Минимален болничен престой – 7 дни.

Пациента е необходимо да се запише в листата на чакащите и след като се определи датата за хоспитализация, личния лекар изготвя необходимите документи, съгласно изискванията на НЗОК (РЗОК).

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЕМ ПО КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ:

Ø    Лична карта;

Ø    Направление за хоспитализация /бланка на МЗ –НЗОК, № 7 / в два екземпляра, издадена от личния лекар;

Ø    Лична амбулаторна карта (ЛАК);

Ø    Рецептурна книжка (ако има такава);

Ø    Решение на ТЕЛК, ако има такова;

Ø    Финансов документ (фискален бон) доказващ, че е платена потребителска такса за годината в друго болнично заведение;

Ø    Служебна бележка от лечебно заведение – само за медицински специалисти;

Ø    Резервация за лечебното заведение;

Ø    Ако пациентът не може да се самообслужва изискваме придружител (касата не му поема разходите)

Необходимо е предварително записване за датата на хоспитализация и уточняване на необходимите документи за постъпване по съответната клинична пътека.

Личния лекар изготвя необходимите документи, съгласно изискванията на НЗОК (РЗОК).

Допълнителни документи за постъпване по изискване на НЗОК (РЗОК) в СБР-НК филиал Павел баня:

Ø    За Клинична Пътека № 241

–          Електромиография – оригинална (ЕМГ) за съответните нерви с давност до 4 месеца, доказваща поражението им. Ако ЕМГ е препис от болнично лечение, трябва да бъде заверена с надпис: „ВЯРНО С ОРИГИНАЛА“, подпис и печат на лечебното заведение, и пак да е с давност 4 месеца до приема;

–          Копие от Епикриза за проведено лечение в болница за активно лечение /за определени КП/;

–          Рентгенографии;

–          При дископатии и спондилози /давност 6 месеца/ придружени с оригинален- рентгенов фиш, описание от рентгенолог /подпис/, точна дата, име на пациента и печат на лечебното заведение.

Ø      За Клинична Пътека № 244

–    Епикриза за това заболяване от болница за активно лечение (ако има такава). При изкълчване, навяхване и трявми на крайници и мускули епикризата е задължителна.

–    Рентгенографии – с давност 6 месеца, придружени с оригинален рентгенов фиш, описание на рентгенолог /подпис/, точна дата

, име на пациента и печат на лечебното заведение;

–    Оригинална електромиография /ЕМГ/, с давност до 4 месеца при заболявания и на гръбначния стълб при анкилозиращ спондилит и увреждане на междупрешленовите дискове с радикулопатии. Ако ЕМГ е препис от болнично лечение, трябва да бъде заверена с надпис: „ВЯРНО С ОРИГИНАЛА“, подпис и печат на лечебното заведение, и пак да е с давност 4 месена до приема.

ЧЕСТОТА НА ПРИЕМ:

НЗОК заплаща КП еднократно, годишно за лечение на един пациент по съответната Клинична Пътека.

с изключение на:

–   КП № 244 – допуска се повторна хоспитализация, само в случай на травма или оперативна интервенция на опорно-двигателния апарат, изискващи рехабилитация;
При изчерпване на лимитите по клинични пътеки за съответния месец, за лечебното заведение се преустановява приема на пациенти.

Резервацията трябва да бъде потвърдена в 10-дневен срок преди постъпването. В противен случай същата се анулира. Ако пациентът не постъпи до обяд за лечение на датата посочена в резервацията, губи правото си за настаняване. Резервацията е безплатна.

Пациентите заплащат потребителска такса в размер на 4.80 лв. на ден и, в случай че не са освободени и не са заплатили същата в друго лечебно заведение за настоящата година и доброволно доплащане за храна в размер па 5.46 лв. дневно.

40 Responses to “Какви са изискванията и какви документи са необходими за прием по клинична пътека в Павел баня?”

 1. Raytcho казва:

  Вих искал да знам цената за8 дни от22 май пълен пансион2 възрастни

 2. Радка Йорданова казва:

  Има те ли свободна стая за семеиство по клинична пътека за месец март -

 3. Анелиия Милачкова казва:

  Моля ви, отговорете ми, мога ли да дойда при вас за физиотерапевтични процедури след операция на скъсано ахилесово сухожилие?.

 4. Илчо Ангелов казва:

  Как да си направя резервация за лечение по здравна пътека № 244. Имам медицинска експертиза за направена смяна на ТБС – дясна и медицинско направление за рехабилитация и раздвижване. Може ли това да стане през м. декември 2016 г.

 5. Бети казва:

  Здравейте . Може ли да се лекувам по клинична пътека 288 при вас ? Има ли свободни места и как става записване и резервацията? В момента съм в майчинство това проблем ли е? Лек ден!

 6. Искра казва:

  Баща ми има нужда от лечение. Може ли да се лекува по клинична пътека 265 или 263 и ако може кога има свободно място.

 7. Нели Манолова Чолакова- Кирова казва:

  Може ли да се лекувам при вас по КП 265 от 15.10.2016 до 14.11.2016 г. и какви са необходимите документи и плащания.

 8. Виолета Бърденска казва:

  Моля за информация за свободни места за настаняване по клинична пътека 241, диагноза: ломбална спондилоза, за седем дни и съответно обща цена за престоя.
  Благодаря.

 9. Радослава казва:

  Има ли свободни места за месец Октомври с талон N:7 за 76 годишна жена? Чакам отговор. Приятен ден.

 10. Росица Илиева казва:

  Мога ли да се лекувам във Вашето здравно заведение по клинична пътека 265 М51.1 или 50.1 от началото на месец септември 2016 год.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>